Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 1 kilogramów
boczek wędzony 15 dekagramów
olej według uznania
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0.7 szklanek
ser żółty twardy 15 dekagramów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać pod bieżącą
wodą ( nie moczyć ), osuszyć, przekrajać na połówki. W rondlu przesmażyć na
oleju pokrojony w dużą kostkę
boczek, dodać
kurki i smażyć 10 min.
Cebulę drobno posiekać, dodać do
grzybów i dusić 15 min. na małym ogniu pod przykryciem, dodając nać
pietruszki. W małym rondelku rozgrzać
masło, dodać
utarty ser i
śmietanę. Mieszając, trzymać na małym ogniu tak długo, aż powstanie gęsty sos.Sosem zalać
grzyby i podawać bardzo gorące z
ziemniakami.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: