Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron spaghetti 400 gramów
sól według uznania
orzechy włoskie 120 gramówząbek
czosnku 1 sztuk
bułka pszenna 2 sztuk
mleko 5 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
mleko zsiadłe 4 łyżek stołowych
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Spaghetti gotować przez 8 minut. W tym czasie sparzyć
orzechy, obrać je ze skórki i posiekać.
Czosnek obrać i pokroić w kostkę.
Bułkę pokroić w kostkę uprzednio obrawszy ze skórki - w efekcie powinniśmy otrzymać około 4 łyżek kostki z
bułki. Kostkę z
bułki namoczyć w krótko w
mleku a następnie dokładnie odcisnąć. W miseczce utrzeć na gładką masę
orzechy włoskie,
bułkę,
sól i
czosnek a nastepnie po łyżce dodawać
oliwę oraz
zsiadłe mleko. Całość posolić i popieprzyć. Spaghetti wyłożyć na talerze i polać sosem
orzechowym. Przed podaniem udekorowac połówkami
orzechów włoskich.Potrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: