Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 600 gramów
szalotka 1 sztukząbek
czosnku 2 sztuk
masło 130 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
makaron spaghetti 400 gramów
pieprz biały według uznania
bazylia 3 łyżek stołowych
trybula 3 łyżek stołowychWykonanie:
Dynie obrać, wypestkować i pokroić w kostkę.
Szalotkę oraz
czosnek obrać, drobno posiekać i poddusić na
maśle. Dodać
dynię i dusić całość, stale mieszając, przez około 3 minuty. Wlać
śmietanę, całośc posolić, posypać
pieprzem i następnie dusić pod przykryciem przez 25 minut. Spaghetti gotować przez 8-11 minut. Sos
dyniowy zmiskować i doprawić
białym pieprzem, oraz
ziołami.
Makaron dokłądnie odsączyć, polać sosem i wymieszać.Uwagi:
Bazylia i
trybula drobno posiekanePotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: