ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukrosół 2 kostekszczaw konserwowy 1 sztukśmietana 1 szklanekmąka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychcebula 0,5 sztukcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane, ostudzone jajka obrać i pokroić na ćwiartki. W rondlu na maśle zeszklić posiekana cebulę. Zalać litrem wrzącej wody. Dodać kostki rosołowe oraz szczaw ze słoika. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty. Śmietanę zmiksować z maka i 4 chochelkami zupy i wlać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i zagotować. Zupę rozlać do bulionówek i podawać z ćwiartkami jajek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: