Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
papryka 1 kilogramów
bakłażany 1/2 kilogramówpęczek
koperku 1 sztuk
sól,
pieprz,
oliwa,
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne. Z
pomidorów i
bakłażanów zdejmij skórkę. Warzywa zmiel w maszynce. Masę przełóż do naczynia i gotuj. Dodaj
oliwę i posiekany
koperek. Przypraw do smaku i jeszcze przez chwilę duś. Kiedy
sałatka jest gotowa, należy ją schłodzić.
Potem posyp
natką i podawaj jako dodatek do wszelkiego rodzaju potraw lub jako przystawkę.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: