Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
Ciastka w
czekoladzie 300 gramów
masło 80 gramów
Serek kremowy 1 kilogramów
jajka 5 sztuk
cukier puder 150 gramów
cukier 50 gramówsok z
limonek 4 sztukWykonanie:
Ciastka rozkruszyć na miazgę i połączyć ze stopionym
masłem. Tortownicę dokładnie wyłożyć folią aluminiową i wylepić masą
ciasteczkową. Włożyć do lodówki.Pozostałe składniki połączyć za pomocą miksera na najniższych obrotach, wylać na spód
ciasteczkowy.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza, tortownicę wstawić do większej brytfanny. Do brytfanny wlać gorącą
wodę (do połowy wysokości tortownicy. Wstawić wszystko do piekarnika, piec ok. 1-1,5 h. Najlepiej przykryć z wierzchu fiolią aluminiową, pozostawiając uchyloną, tak aby ciasto nie zaparowało.Po ostydzeniu wlożyć na noc do lodówki. Udekorować wiórkami czekoladowymi.Uwagi:
Serek powinien być jak najbardziej kremowy (a więc nie tradycyjny
twaróg mielony).Sok wyciśnięty z 4
limonek.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia AngielskaKuchnia HiszpańskaKuchnia PolskaKuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: