Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 kilogramów
jajka 1 sztuk
sól według uznania
truskawki 1,25 kilogramów
olej 1 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej
mąki,
jajka, łyżeczki
soli oraz 1-2 szklanek gorącej
wody zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkowywać partiami na cienkie placki. Szklanka wykrawać kółka, nakładać na nie
truskawki i dokładnie sklejać brzegi pierogów. Pierogi gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem
oleju do chwili, aż pierogi wypłyną. Wyjmować łyżka cedzakową. przed podaniem posypać
cukrem i polać
śmietana lub roztopionym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: