ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 3 szklanekwoda 1 szklanekopieńki 50 dekagramówbułka tarta 3 łyżek stołowychcebula 2 sztuksól 1 szczyptapieprz 1 szczyptamasło 3 łyżek stołowychWykonanie:Opieńki gotować w osolonej wodzie ok. 30 min. Odcedzić, wystudzić. Cebulę pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju. Grzyby i cebulę zemleć w maszynce do mięsa. Farsz zagęścić tartą bułką, dodać sól i pieprz do smaku. Z mąki, przegotowanej, letniej wody i soli wyrobić dość lekkie ciasto i lepić pierogi. Gotować we wrzątku 3 min. od wypłynięcia. Polać pierogi roztopionym masłem i zrumienioną tartą bułką.Uwagi:Opieńki to mało znane grzyby, ale niepowtarzalne w smaku. Można zamiast nich wykorzystać do tego przepisu pieczarki, ale to już nie będzie to samo!Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówWigiliaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-26Zjadłoby sięDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: