Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 0,5 sztuk
brokuły 1 sztuk
pomarancze 1 sztuk
grejpfrut różowy 1 sztuk
szynka 300 gramówsok z
pomarańczy 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukany
kalafior i
brokuł podzielić na różyczki. Ugotować na parze lub blanszować 4 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć na sicie i ostudzić. (Warzywa powinny być chrupkie). Obrane ze skórki i błon
pomarańcze oraz
grejpfrut podzielić na cząstki.
Szynkę pokroić w średniej wielkości kostkę.Sos utrzeć z soku z
cytrusów,
oliwy,
miodu odrobiny
soli oraz
pieprzu.
Sałatkę ułożyć na półmisku i polać sosem. Podawać dobrze schłodzoną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: