Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 0,5 sztuk
brokuł średni 1 sztuk
pomarańcza 1 sztuk
grepfrut różowy 1 sztuk
szynka gotowana wędzona 300 gramówsok z
pomarańczy 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyty, osaczony
kalafior i
brokuł podzielić na różyczki. Ugotować na parze lub blanszować 4 minuty w osolonym wrzątku, osaczyć i ostudzić. Różyczki powinny być niepołamane i chrupiące. oczyszczone
pomarańcze i
grejpfrut podzielić na cząstki.
Szynkę pokroić w kostkę.Z soku
cytrusów,
oliwy,
soli i
pieprzu utrzeć sos.
Sałatkę ułożyć na talerzu i polać sosem. Podawać dobrze schłodzoną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: