ßßß Cookit - przepis na Cykoria pieczona z tymiankiem

Cykoria pieczona z tymiankiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cykoria 3 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
tymianek 4 gałązki
szynka 6 plastry
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą cykorie pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, a liście skropić sokiem z cytryny. Żaroodporne naczynie posmarować połowa porcji oliwy i ułożyć w nim cykorie, oprószyć sola oraz pieprzem. Na cykorii rozrzucić opłukane gałązki tymianku i skropić pozostałą oliwą. Naczynie przykryć folia aluminiową i piec ok. 25 minut w 200 stopniach. Szynkę pokroić w zapałkę i rozrzucić na upieczonej cykorii. Piec jeszcze 20 minut bez przykrycia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9406/Cykoria-pieczona-z-tymiankiem