Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria 3 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
tymianek 4 gałązki
szynka 6 plastry
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą
cykorie pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, a liście skropić
sokiem z cytryny. Żaroodporne naczynie posmarować połowa porcji
oliwy i ułożyć w nim
cykorie, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Na
cykorii rozrzucić opłukane gałązki
tymianku i skropić pozostałą
oliwą. Naczynie przykryć folia aluminiową i piec ok. 25 minut w 200 stopniach.
Szynkę pokroić w zapałkę i rozrzucić na upieczonej
cykorii. Piec jeszcze 20 minut bez przykrycia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: