ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocykoria 3 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychtymianek 4 gałązkiszynka 6 plastrypieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytą cykorie pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, a liście skropić sokiem z cytryny. Żaroodporne naczynie posmarować połowa porcji oliwy i ułożyć w nim cykorie, oprószyć sola oraz pieprzem. Na cykorii rozrzucić opłukane gałązki tymianku i skropić pozostałą oliwą. Naczynie przykryć folia aluminiową i piec ok. 25 minut w 200 stopniach. Szynkę pokroić w zapałkę i rozrzucić na upieczonej cykorii. Piec jeszcze 20 minut bez przykrycia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: