Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina 800 gramów
boczek 150 gramów
cebula 2 sztuk
jagody jałowca według uznania
liść laurowy 2 sztuk
serwatka 2 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokroić
mięso w plastry, zbić tłuczkiem i moczyć w
serwatce 2 godziny, po czym osuszyć ściereczką, posypać
solą i
pieprzem. Na każdym kawałku
mięsa połozyc taralek
cebuli, 1-2
jagody jałowca, kawałek
listka laurowego i przykryć plastrami
boczku. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posmarować
olejem, podlać odrobiną
wody i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Co jakiś czas przewracać. Najlepiej podawać z pieczonymi lub smażonymi
ziemniakami i
marynowaną cebulką.Uwagi:
Wieprzowinę można zastąpić
baraniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: