ßßß Cookit - przepis na Czarcie zrazy

Czarcie zrazy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina 800 gramów
boczek 150 gramów
cebula 2 sztuk
jagody jałowca według uznania
liść laurowy 2 sztuk
serwatka 2 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokroić mięso w plastry, zbić tłuczkiem i moczyć w serwatce 2 godziny, po czym osuszyć ściereczką, posypać solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa połozyc taralek cebuli, 1-2 jagody jałowca, kawałek listka laurowego i przykryć plastrami boczku. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posmarować olejem, podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Co jakiś czas przewracać. Najlepiej podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i marynowaną cebulką.
Uwagi:
Wieprzowinę można zastąpić baraniną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7229/Czarcie-zrazy