ßßß Cookit - przepis na Brzoskwinie w brandy

Brzoskwinie w brandy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie - małe 1 kilogramów
cukier 250 gramów
wiśnie 150 gramów
migdały - obrane 100 gramów
brandy 0,5 litrów
laska wanilii 1 sztuk
Wykonanie:
Sparzone brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na połówki i usunąć pestki. Zagotować syrop z pół litra wody z dodatkiem cukru. Zdjąć piankę, włożyć połówki brzoskwiń i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Wyjąc owoce łyżka cedzakową i ostudzić. Oczyszczone, wydrylowane wiśnie nadziać migdałami i włożyć w zagłębienia połówek brzoskwiń. Brzoskwinie ułożyć w słoikach. Do każdego słoika włożyć ćwiartkę rozkrojonej wzdłuż laski wanilii. Syrop wymieszać z brandy i zalać brzoskwinie tak, aby były całkowicie przykryte. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić na kilka miesięcy.
Uwagi:
Wiśnie można zastąpić czereśniami, a brandy winiakiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9293/Brzoskwinie-w-brandy