Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie - małe 1 kilogramów
cukier 250 gramów
wiśnie 150 gramów
migdały - obrane 100 gramów
brandy 0,5 litrów
laska wanilii 1 sztukWykonanie:Sparzone
brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na połówki i usunąć pestki. Zagotować
syrop z pół litra
wody z dodatkiem
cukru. Zdjąć piankę, włożyć połówki
brzoskwiń i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Wyjąc
owoce łyżka cedzakową i ostudzić. Oczyszczone, wydrylowane
wiśnie nadziać
migdałami i włożyć w zagłębienia połówek
brzoskwiń.
Brzoskwinie ułożyć w słoikach. Do każdego słoika włożyć ćwiartkę rozkrojonej wzdłuż
laski wanilii.
Syrop wymieszać z
brandy i zalać
brzoskwinie tak, aby były całkowicie przykryte. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić na kilka miesięcy.Uwagi:
Wiśnie można zastąpić
czereśniami, a
brandy winiakiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: