ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie 1 kilogramówjabłka 1 kilogramówcukier 700 gramówlaska wanilii 1 sztukWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i odstawić, by puściły sok. Umyte jabłka pokroić razem ze skorka i gniazdami nasiennymi. Podlać 3 łyżkami wody, mieszając, rozgotować na małym ogniu. Ostudzona masę jabłkową przetrzeć przez sito i wymieszać z wiśniami. Całość zagotować z dodatkiem przekrojonej laski wanilii. Mieszając, gotować kilka minut, aż odparuje większość płynu i marmolada stanie się gęsta. Gorącą przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: