ßßß Cookit - przepis na Marmolada z jabłek i wiśni

Marmolada z jabłek i wiśni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
jabłka 1 kilogramów
cukier 700 gramów
laska wanilii 1 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczone, wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i odstawić, by puściły sok. Umyte jabłka pokroić razem ze skorka i gniazdami nasiennymi. Podlać 3 łyżkami wody, mieszając, rozgotować na małym ogniu. Ostudzona masę jabłkową przetrzeć przez sito i wymieszać z wiśniami. Całość zagotować z dodatkiem przekrojonej laski wanilii. Mieszając, gotować kilka minut, aż odparuje większość płynu i marmolada stanie się gęsta. Gorącą przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10885/Marmolada-z-jablek-i-wisni