ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 1 kilogramówwiśnie 500 gramówcukier żelujacy 3:1 300 gramówWykonanie:Obrane, zielone jabłka pokroić na cząstki, usuwając gniazda nasienne. Zalać je 0,5 l wody i gotować 10 minut. Wywar z jabłek odcedzić, dodać oczyszczone, wydrylowane wiśnie, wsypać cukier zelujący. Mieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty. Galaretkę z wiśniami przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i postawić na 5 minut do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: