ßßß Cookit - przepis na Konfitura z brzoskwiń i czereśni

Konfitura z brzoskwiń i czereśni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie (bez pestek)800 gramów
żelfix 1:1 1 1 1 sztuk
cukier 1 kilogramów
czereśnie 400 gramów
Wykonanie:
Umyte, wypestkowane brzoskwinie (800g miąższu) pokroić na drobne kawałki i wymieszać z żelfixem. Masę zagotować, wsypać cukier, mieszając, zagotować i gotować 1 minutę (twarde brzoskwinie należy gotować 3 minuty). Oczyszczone, wypestkowane czereśnie dodać do brzoskwiń i gotować razem jeszcze 3 minuty. Gorącą konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć słoiki do góry dnem na 5 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10913/Konfitura-z-brzoskwin-i-czeresni