Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie (bez pestek)800 gramówżelfix 1:1 1 1 1 sztuk
cukier 1 kilogramów
czereśnie 400 gramówWykonanie:Umyte, wypestkowane
brzoskwinie (800g miąższu) pokroić na drobne kawałki i wymieszać z żelfixem. Masę zagotować, wsypać
cukier, mieszając, zagotować i gotować 1 minutę (twarde
brzoskwinie należy gotować 3 minuty). Oczyszczone, wypestkowane
czereśnie dodać do
brzoskwiń i gotować razem jeszcze 3 minuty. Gorącą
konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i ułożyć słoiki do góry dnem na 5 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: