Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokrew wołowa 0 . 7 szklanek
kasza perłowa 10 dekagramów
słonina 10 dekagramów
cebula 1 sztukjelito cienkie 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznaniaWykonanie:
Kaszę umyć, namoczyć na kilka godzin i ugotować. Odcedzić, przelać gotującą
wodą, aby się nie kleiła. Krew ukręcić z dodatkiem
soli, dodać do
kaszy, przyprawić
solą,
pieprzem i
majerankiem. Dołożyć pokrajaną w kostkę
słoninę i wyrobić masę. Napełnić nią jelito, przewiązując nitką co 20 cm, i ugotować w osolonej wodzie (10-15 min), a
potem ułożyć na blasze i zapiec w piekarniku (20 min). Podawać
kiełbaski na gorąco, prosto z pieca, razem z plastrami
smażonego boczku i pieczonymi
ziemniakami oraz marynowaną
ćwikłą lub
zieloną sałatą.Uwagi:jelito cienkie ok 1 m.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: