Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
morszczuka 4 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
por 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
twarożek 4 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oprószyć
sola oraz
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Oczyszczony
por pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzane na patelni
masło i smażyć 2 minuty. Wystudzony
por wymieszać z
twarogiem i posiekanym
koperkiem. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Filety posmarować farszem, złożyć na pół i oprószyć
mąką. Zanurzać w roztrzepanym
jajku, obtaczać w
bułce tartej i smażyć na
oleju na złoty kolor (6 minut). Podawać z warzywami, udekorowane
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: