ßßß Cookit - przepis na Morszczuk z farszem

Morszczuk z farszem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z morszczuka 4 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
por 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
twarożek 4 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Oczyszczony por pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzane na patelni masło i smażyć 2 minuty. Wystudzony por wymieszać z twarogiem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Filety posmarować farszem, złożyć na pół i oprószyć mąką. Zanurzać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor (6 minut). Podawać z warzywami, udekorowane ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10135/Morszczuk-z-farszem