ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z morszczuka 4 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychpor 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychkoperek według uznaniatwarożek 4 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychjajka 1 sztukbułka tarta 4 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Oczyszczony por pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na rozgrzane na patelni masło i smażyć 2 minuty. Wystudzony por wymieszać z twarogiem i posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Filety posmarować farszem, złożyć na pół i oprószyć mąką. Zanurzać w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor (6 minut). Podawać z warzywami, udekorowane ziołami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: