Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pstrąg wędzony (bez skóry i ości)700 gramówkapelusze
suszonych grzybów, ugotowane 250 gramów
masło 150 gramów
czosnek 2 ząbki
wino białe 50 mililitrów
cytryna 1 sztuk
szyjki rakowe, marynowane 100 gramów
bazylia świeża 100 gramów
majeranek świeży 100 gramów
tymianek świeży 100 gramów
oregano świeże 100 gramów
oliwa 100 mililitrów
sól według uznania
pieprz biały mielony według uznaniaWykonanie:Emulsja
ziołowa: opłukane, osuszone listki świeżych
ziół zmiksować z
oliwą, doprawić
solą.
Pstrąga pokroić na kawałki, zmiksować i przetrzeć przez sito w celu uzyskania jednolitej masy.
Grzyby usmażyć na 50g
masła, przyprawić
czosnkiem,
solą i
białym pieprzem oraz
winem. Pozostawić je na patelni do wystygnięcia, aby nabrały aromatu. Masę z
pstrąga wymieszać z pozostałym
masłem o półpłynnej konsystencji. doprawić
solą,
białym pieprzem i
sokiem z cytryny. dodać wystudzone
grzyby i delikatnie wymieszać. Foremkę wyłożyć folią spożywczą, wypełnić musem i wstawić na kilka godzin do lodówki. Tak przygotowane danie udekorować szyjkami rakowymi, polać emulsją
ziołową i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: