Wykonanie
Dziś zapraszam Was na pieczoną
rybę! Jeśli jesteście na diecie, koniecznie wypróbujcie ten przepis, jeżeli nie- tym bardziej! Gotowy
łosoś jest delikatny w smaku i pełen
ziół. Jego przygotwanie to kilka minut, nie jest też wcale pracochłonne. Będzie świenym dodatkiem do surówek i
ziemniaków, ale podany samodzielnie też będzie pyszny!
300 g
świeżego łososia15 g
masła1/2 łyżeczka
tymiankułyżeczka
majerankułyżeczka
oreganoszczypat
solisok z 1/2
cytrynyŁososia opłukać pod bierzącą
wodą. Ułożyć na dużym płacie folii aluminowej, na wierzch dodać posiekane
masło, wszystko posypać
ziołami i
solą, Zawinąć we w miarę szczelną paczuszkę, ułożyć w brytfannie. Piec około 30- 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni. Podawać z
sokiem z cytryny. Smacznego!