« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomakaron 250 gramówpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukrzodkiewki 1 sztukpor 1 sztukcebula 1 sztukogórek konserwowy 2 sztukboczniak 50 dekagramówolej arachidowy 5 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychszczypiorek 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować do miękkości. Przelać zimną wodą, odsączyć i odstawić do wystudzenia. Papryki, rzodkiewki i cebule umyć i oczyścić, papryki przekroić i usunąć gniazda nasienne. Ogórki, por i boczniaki pokroić w paski. Boczniaki podrumienić na oleju. Warzywa i grzyby połączyć z makaronem. Z oleju, soku z cytryny i przypraw przyrządzić jednolity sos i polać nim sałatkę. Całość dokładnie wymieszać. Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem.Uwagi:Papryka w strąku, rzodkiewki i szczypiorek w pęczku, makaron kolorowyJarzyny i Pasztety weg.Potrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: