ßßß Cookit - przepis na Rosół z bazylią

Rosół z bazylią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina miękka rostbef 300 gramów
marchew 2 sztuk
pietruszka korzeń 2 sztuk
por według uznania
liść laurowy 2 listków
ziele angielskie 6 sztuk
bazylia 20 listków
makaron cieniutki 500 gramów
sól według uznania
maggi według uznania
susz warzywny według uznania
Wykonanie:
Mięso umyć i zalać zimną wodą ok. 2 litrów. Gotować i zszumować. Dodać obraną marchew i pietruszkę.Jak zacznie wrzeć dodać por. Włożyć przyprawy: ziele i listki. Posolić. Można użyć suszu warzywnego. Gotować wolno pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw. Oddzielnie ugotować makaron według przepisu.Podawać z listkami bazylii. Oddzielnie według uznania maggi.
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8033/Rosol-z-bazylia