ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet drobiowy 500 gramówmięso od szynki z łopatki 8 plastrylistki szałwii według uznaniasok z cytryny 1 sztukolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Filetu opłukać, osuszyć. Każdy kawałek głęboko naciąć wzdłuż. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem. Przykryć i włożyć do lodówki na 15 minut. Plastry mięsa od szynki zwinąć i razem z listkami szałwii włożyć w przygotowane kieszenie. Otwory w mięsie zepnij. Na rozgrzany na patelni olej włożyć filety z szynką i szałwia. Zrumienić z obu stron na dużym ogniu, po czym zmniejszyć płomień i smażyć jeszcze 12 minut. Przełożyć na ogrzane talerze. Podawać z grubym makaronem ugotowanym na półtwardo i pikantnym sosem pomidorowym. można tez podawać z bagietka lub grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: