Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet drobiowy 500 gramów
mięso od
szynki z
łopatki 8 plastrylistki
szałwii według uznania
sok z cytryny 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Filetu opłukać, osuszyć. Każdy kawałek głęboko naciąć wzdłuż. Skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
sola i
pieprzem. Przykryć i włożyć do lodówki na 15 minut. Plastry
mięsa od
szynki zwinąć i razem z listkami
szałwii włożyć w przygotowane kieszenie. Otwory w
mięsie zepnij. Na rozgrzany na patelni
olej włożyć filety z
szynką i
szałwia. Zrumienić z obu stron na dużym ogniu, po czym zmniejszyć płomień i smażyć jeszcze 12 minut. Przełożyć na ogrzane talerze. Podawać z grubym
makaronem ugotowanym na półtwardo i pikantnym
sosem pomidorowym. można tez podawać z
bagietka lub grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: