ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z szałwią

Cielęcina z szałwią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet drobiowy 500 gramów
mięso od szynki z łopatki 8 plastry
listki szałwii według uznania
sok z cytryny 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Filetu opłukać, osuszyć. Każdy kawałek głęboko naciąć wzdłuż. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem. Przykryć i włożyć do lodówki na 15 minut. Plastry mięsa od szynki zwinąć i razem z listkami szałwii włożyć w przygotowane kieszenie. Otwory w mięsie zepnij. Na rozgrzany na patelni olej włożyć filety z szynką i szałwia. Zrumienić z obu stron na dużym ogniu, po czym zmniejszyć płomień i smażyć jeszcze 12 minut. Przełożyć na ogrzane talerze. Podawać z grubym makaronem ugotowanym na półtwardo i pikantnym sosem pomidorowym. można tez podawać z bagietka lub grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9506/Cielecina-z-szalwia