Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 500 gramówpanierka do
mięs z
sezamem 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
szałwia - listki 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem, obtoczyć w panierce do
mies z ziarnem
sezamu i odstawić na 30 minut do lodówki. Usmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym
oleju. Podlać 2 łyżkami
wody, wrzucić
szałwię, przykryć i dusić jeszcze 5 minut. Przed podaniem pokroić w plastry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: