ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 8 sztukcebula 2 sztukjajka 2 sztukmąka ziemniaczana 1,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Duże ziemniaki oczyścić i zetrzeć na drobnej tarce. Jeśli wody jest za dużo, to trochę odlać. Oczyszczona cebule posiekać i udusić na odrobinie oleju, posypać szczypta cukru.Do startych ziemniaków wbić jajko i jedno żółtko, dodać cebulkę i łyżką dobrze wymieszać. Jeśli masa wyszła zbyt rzadka, dodać mąkę ziemniaczaną.Porcje masy ziemniaczanej kłaść łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na chrupko z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać posypane cukrem lub polane gęsta śmietaną. Można tez podawać polane sosem grzybowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: