ßßß Cookit - przepis na Naleśniki kokosowe

Naleśniki kokosowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 0.33 szklanek
mąka kukurydziana 2 łyżek stołowych
mleko kokosowe 160 mililitrów
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowych
słód jęczmienny 5 łyżek stołowych
sól 0.5 łyżek deserowych
olej arachidowy według uznania
dynia 0.33 sztuk
sok z cebuli 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
Wykonanie:
Przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Naleśniki smażyć na oleju arachidowym na małej patelni na zloty kolor. Trzymać w cieple. Pokroić dynię w kostkę. Rozgrzać olej na patelni i utrzymując średnią temperaturę dodać dynię i słód; dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać sok z cytryny. Przekładać naleśniki kawałkami dyni i dodawać trochę sosu z patelni. Podawać posypane wiórkami kokosowymi i startą skórką z cytryny.
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/660/Nalesniki-kokosowe