Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 0.33 szklanek
mąka kukurydziana 2 łyżek stołowych
mleko kokosowe 160 mililitrów
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowychsłód jęczmienny 5 łyżek stołowych
sól 0.5 łyżek deserowych
olej arachidowy według uznania
dynia 0.33 sztuksok z
cebuli 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztukWykonanie:Przygotować ciasto o konsystencji gęstej
śmietany. Naleśniki smażyć na
oleju arachidowym na małej patelni na zloty kolor. Trzymać w cieple. Pokroić
dynię w kostkę. Rozgrzać
olej na patelni i utrzymując średnią temperaturę dodać
dynię i słód; dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać
sok z cytryny. Przekładać naleśniki kawałkami dyni i dodawać trochę sosu z patelni. Podawać posypane wiórkami kokosowymi i startą
skórką z cytryny.Potrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: