Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajko 5 sztuk
mleko 2 szklanek
sok owocowy 0.7 szklanek
cukier waniliowy 0.5 sztuk
masło 150 gramów
wódka 30 mililitrów
słonina według uznaniaskórka z
mandarynki 3 sztuk
cukier puder 60 gramów
likier mandarynkowy 50 gramówWykonanie:Do
mleka wsypać
cukier, wbić
jajka, miksować stopniowo dosypując przesianą
mąkę, dodać
wódkę i
sok owocowy. Wymieszać dokładnie. Ciasto zostawić na 1 godzinę. Na rozgrzanej patelni posmarowanej
słoniną smażyć bardzo cienkie naleśniki z obu stron. Przygotować nadzienie: z dobrze umytych
mandarynek zetrzeć skórkę, utrzeć ją z
masłem(100 g.) i
cukrem, dodać
likier i delikatnie wymieszać. Masą posmarować naleśniki, złożyć każdy 2
razy. Ułożyć naleśniki z żaroodpornym naczyniu i krótko zapiec.Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: