ßßß Cookit - przepis na Naleśniki suzette

Naleśniki suzette

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajko 5 sztuk
mleko 2 szklanek
sok owocowy 0.7 szklanek
cukier waniliowy 0.5 sztuk
masło 150 gramów
wódka 30 mililitrów
słonina według uznania
skórka z mandarynki 3 sztuk
cukier puder 60 gramów
likier mandarynkowy 50 gramów
Wykonanie:
Do mleka wsypać cukier, wbić jajka, miksować stopniowo dosypując przesianą mąkę, dodać wódkę i sok owocowy. Wymieszać dokładnie. Ciasto zostawić na 1 godzinę. Na rozgrzanej patelni posmarowanej słoniną smażyć bardzo cienkie naleśniki z obu stron. Przygotować nadzienie: z dobrze umytych mandarynek zetrzeć skórkę, utrzeć ją z masłem(100 g.) i cukrem, dodać likier i delikatnie wymieszać. Masą posmarować naleśniki, złożyć każdy 2 razy. Ułożyć naleśniki z żaroodpornym naczyniu i krótko zapiec.
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1945/Nalesniki-suzette