ßßß Cookit - przepis na Sałata a la dumas

Sałata a la dumas

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
sałata 1 sztuk
jajko na twardo 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
trybula 1 łyżek deserowych
tymianek 1 łyżek deserowych
anchois 2 sztuk
korniszon 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
ocet winny 2 łyżek stołowych
papryka czerwona według uznania
Wykonanie:
Z ugotowanego jajka oddzielić żółtko, rozetrzeć je w salaterce z łyżką oliwy, dorzucić trybulę i tymianek, wymieszać dokładnie, dodać roztarte anchois i posiekane drobno korniszony. Wymieszać, dodać ocet winny i umytą, podzieloną na małe kawałki sałatę. Lekko wymieszać. Posypać szczyptą czerwonej papryki.
Kuchnia Francuska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
:/
Autor: agamalec78
Data: 2008-09-20
PYSZNE!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1948/Salata-a-la-dumas