« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoowoce świeże 500 gramówbrandy 2 łyżek stołowychbiałko 1 sztukcukier puder 50 gramówkrem czekoladowy 4 łyżek stołowychbezoweciasteczka duże 4 sztukbezoweciasteczka małe 16 sztukWykonanie:Do dużej bezy przykleić za pomocą białka po 4 małe ciasteczkabezowe. Środek petit fourki wypełnić warstwą kremu czekoladowego, pokrojonymi różnymi owocami jagodowymi, skropić brandy i posypać cukrem pudrem.Podawać do kawy.Uwagi:Owoce świeże: maliny, wiśnie, poziomki, truskawki. Owoce można zastąpić konfiturą.Można też użyć owockiwi, cząstki pomarańczy, plasterki banana.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia ChińskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: