ßßß Cookit - przepis na Bezowe petit fourki z owocami deser

Bezowe petit fourki z owocami deser

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
owoce świeże 500 gramów
brandy 2 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
cukier puder 50 gramów
krem czekoladowy 4 łyżek stołowych
bezowe ciasteczka duże 4 sztuk
bezowe ciasteczka małe 16 sztuk
Wykonanie:
Do dużej bezy przykleić za pomocą białka po 4 małe ciasteczka bezowe. Środek petit fourki wypełnić warstwą kremu czekoladowego, pokrojonymi różnymi owocami jagodowymi, skropić brandy i posypać cukrem pudrem.
Podawać do kawy.
Uwagi:
Owoce świeże: maliny, wiśnie, poziomki, truskawki. Owoce można zastąpić konfiturą.
Można też użyć owoc kiwi, cząstki pomarańczy, plasterki banana.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Chińska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4848/Bezowe-petit-fourki-z-owocami--deser