Wykonanie
Mój mąż jest łasuchem. Dla dzieci zrobił deser
bezowy.

Składniki:- 6
białek- 300g
cukru- 600g
śmietany kremówki- 4 łyżeczki
cukru pudru-
owoceUbijamy
białka na sztywną pianę, dodając
cukier (300g) i cały czas ubijając. Powstałą masę wykładamy na papier do pieczenia, formujemy koło. Pieczemy w wcześniej nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 2-3 minuty. Następnie nie wyjmując formy z piekarnika zmniejszamy temperaturę na 150 stopni.Pieczemy 1 godzinę i 15 minut.
Bezę studzimy.Bezpośrednio przed podaniem ubijamy
śmietanę z
cukrem pudrem (dodajemy go na początku ubijania).Ubitą
śmietanę wykładamy na
bezę, dekorujemy
owocami.Smacznego.
Beza bezpośrednio po upieczeniu (po jakiś czasie opada):

