ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 1 kilogramówgrzyby suszone 15 sztukolej 5 łyżek stołowychcebula 2 sztukmąka 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Suszone grzybu umyć, zalać wodą tak, aby były całkowicie za nużone, przykryć i pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, przecedzić. Wywar zostawić, a grzyby posiekać. Kapustę odcisnąć z soku, posiekać, zalać niewielką ilością wody i ugotować. Dodać do niej posiekane grzyby i kilka łyżek wywaru z nich, wymieszać i jeszcze gotować na małym ogniu. Posiekaną cebulę zrumienić na małej ilości oleju, przełożyć do kapusty i wymieszać. Na patelni zrobić rumianą zasmażkę z mąki i reszty oleju, rozprowadzić ją pozostałym zimnym wywarem z grzybów, wlać do kapusty, wymieszać. Kapustę doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: