ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kiszona 600 gramówolej 3 łyżek stołowychgroch łuskany 300 gramówcebula 1 sztukziele angielskie 4 sztukliście laurowe 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaprzyprawa do kapusty według uznaniaWykonanie:Umyty groch zalać sporą ilością wrzącej wody i moczyć 3 godz. Potem zalać świeżą zimną wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.Odciśniętą kapustę posiekać na desce, dać do garnka, zalać wodą tak, aby była przykryta, dodać ziarna ziela oraz liście laurowe i gotować 30 minut na małym ogniu bez przykrycia. Na rozgrzanym oleju udusić posiekaną cebulę i przełożyć do garnka z kapustą, wymieszać. Ugotowany groch przecedzić i zmiksować, wymieszać z kapustą. Wszystko przyprawić gotową przyprawą do grochu lub kapusty, cząbrem, pieprzem i solą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: