Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
pieczywo tostowe 4 sztuk
zioła swieże 120 gramów
musztarda 3 łyżek stołowych
masło 6 łyżek stołowych
Karkówka wieprzowa 1 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
grzyby mieszane 600 gramów
szalotki 5 sztukrosół 200 mililitrów
śmietana 100 mililitrów
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
śmietana kremowa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
cebule pokroić w drobną kostkę. Kromki
pieczywa tez pokroić w kostkę. Z
pieczywa,
cebuli,
ziół,
musztardy i połowy
masła zrobić pastę. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Umyte, osuszone
mięso natrzeć
sola oraz
pieprzem i ze wszystkich stron podsmażyć na
oleju. Ułożyć w brytfannie, z wierzchu posmarować pastą i piec bez przykrycia ok. 60 minut w 200 stopniach.
Potem zmniejszyć do 150 stopni i piec jeszcze 30 minut.Oczyszczone
grzyby drobno pokroić. Oczyszczoną
szalotkę pokroić w kostkę. Pieczeń wyjąć i trzymać w cieple. Doi sosu z pieczeni wlać rosół i
śmietanę, zagotować.
Szalotki zeszklić na pozostałym
maśle, dodać
grzyby i podsmażyć. Mieszając, doprawić
sola oraz
pieprzem, dodać posiekana
natkę pietruszki. Kremówkę wymieszać z sosem, doprawić i zagęścić. Pieczeń pokroić na porcje. Podawać z sosem,
ziemniakami i
grzybami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: