ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 50 gramówseler naciowy 1 szklanekszalotka 3 sztukseler 1 kilogramówziemniaki 300 gramówbulion drobiowy 5 szklaneklistki tymianku 1,5 łyżek stołowychśmietana kremowa 0,25 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Na roztopione w rondlu masło wsypać seler naciowy, przykryć i dusić 3 minuty. Dodać posiekane szalotki i smażyć, bez przykrycia, ok. 3 minuty. Włożyć oczyszczony, pokrojony w kostkę seler korzeniowy oraz oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać bulion oraz wsypać tymianek i szybko zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 40 minut pod przykryciem. Przestudzona zupę zmiksować, wymieszać ze śmietaną, jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: