Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
marchew 300 gramów
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ryż 2 łyżek stołowych
masło orzechowe 1 łyżek stołowych
kminek 0.5 łyżek stołowych
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
wywar z jarzyn 1 litrów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać dwie łyżki
masła. Włożyć
cebulę i
marchew. Smażyć przez dwie minuty, posypać
kminkiem, wymieszać i smażyć jeszcze przez trzy minuty. Zalać gorącym
wywarem. Dodać
cukier i
sól. Gotować na małym ogniu przez 25 minut. Dodać opłukany
ryż i gotować pod przykryciem przez następne 25 minut. Przetrzeć przez sitko lub zmiksować. Ponownie zagotować, włożyć łyżkę
masła orzechowego, wymieszać i od razu podawać.ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: