Wykonanie

Smaczna, lekka zupa o świeżymaromacie. Miła dla oka barwapowoduje, że z apetytempałaszuje się kolejną dolewkę.Na głębokiej patelniroztopiłam dwie łyżki
masła i usmażyłam jedną posiekanąbiałą
cebulę. Dodałam trzy
marchewki pokrojone w kostkę,dusiłam kilka minut.Wlałam dwie szklanki rosołuwołowego, gotowałam do miękkości.Przestudziłam a następnie zmiksowałam.Dodałam sok z
trzech pomarańczy i dwie łyżki skórki z niej otartej.Wlałam też szklankę
pomarańczowego nektaru z kartonika.Doprawiłam
pieprzem,
solą i szczyptą
brązowego cukru.Podgrzałam, wlałam do kokilek, udekorowałam cząstkami
pomarańczy i
roszponką. Równie dobrze, zupę można posypać siekaną
natką pietruszki.Smacznego :)