ßßß
Smaczna, lekka zupa o świeżymaromacie. Miła dla oka barwapowoduje, że z apetytempałaszuje się kolejną dolewkę.Na głębokiej patelniroztopiłam dwie łyżki masła i usmażyłam jedną posiekanąbiałą cebulę. Dodałam trzymarchewki pokrojone w kostkę,dusiłam kilka minut.Wlałam dwie szklanki rosołuwołowego, gotowałam do miękkości.Przestudziłam a następnie zmiksowałam.Dodałam sok z trzech pomarańczy i dwie łyżki skórki z niej otartej.Wlałam też szklankę pomarańczowego nektaru z kartonika.Doprawiłam pieprzem, solą i szczyptą brązowego cukru.Podgrzałam, wlałam do kokilek, udekorowałam cząstkami pomarańczy i roszponką. Równie dobrze, zupę można posypać siekaną natką pietruszki.Smacznego :)