ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią

Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłko 2 sztuk
majonez według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
kapustę poszatkować lekko posolić wymieszać, marchew, cebulę, jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach następnie odcisnąć kapustę dodać pozostałe składniki dodać majonez w zależności od ilości dodać musztardę, śmietanę doprawić solą i pieprzem
Uwagi:
Nie podaję ilości majonezu zależy to czy chcemy więcej dresingu czy mniej do surówki możemy dodać posiekane orzechy włoskie a zamiast cebuli por (będzie wtedy łagodniejsza) Doskonały dodatek do drugich dań i różnego rodzaju mięs,klusek śląskich i dań na gorąco
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4045/Surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-marchwia