Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłko 2 sztuk
majonez według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
kapustę poszatkować lekko posolić wymieszać,
marchew,
cebulę,
jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach następnie odcisnąć
kapustę dodać pozostałe składniki dodać
majonez w zależności od ilości dodać
musztardę,
śmietanę doprawić
solą i
pieprzemUwagi:Nie podaję ilości
majonezu zależy to czy chcemy więcej dresingu czy mniej do surówki możemy dodać posiekane
orzechy włoskie a zamiast
cebuli por (będzie wtedy łagodniejsza) Doskonały dodatek do drugich dań i różnego rodzaju
mięs,klusek śląskich i dań na gorącoSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: