ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu!

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu!

nazwa

Wykonanie

Analizując statystyki bloga za ubiegły rok, okazało się, że przede wszystkim szukacie prostych przepisów, na codzienne i proste dania, nieskomplikowane. Dlatego postanowiłam, tą lukę na moim blogu wypełnić. Od czasu do czasu znajdziecie tutaj proste i sprawdzone przepisy na domowe obiady, proste ciasta i nieskomplikowane desery. Dzisiaj na pierwszy rzut idzie jedna z moich ulubionych surówek do obiadu. Surówka z kapusty pekińskiej, z dodatkiem startej marchwi, jabłka i mango. Proste i smaczne rozwiązanie na domowy obiad!
SKŁADNIKI:
- 1 mała kapusta pekińska
- 2 jabłka
- 2 małe marchewki
- 1 mango średnie
- 2 łyżki majonezu + 4 łyżki śmietany
- sól, pieprz
Kapustę siekamy, przekładamy na sito i przelewamy obficie wrzątkiem. Ten zabieg spowoduje, że kapusta nie będzie gorzka i nie będzie Was po niej bolał brzuszek ;-)
Kapustę oblewamy zimną wodą z kranu. Będzie dzięki temu nadal chrupiąca.
Marchewki, mango i jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mango jeśli macie dość dojrzałe pokroicie w kosteczkę.
Składniki mieszamy ze sobą w misce, z dodatkiem śmietany i majonezu, doprawiamy solą i pieprzem!
Gotowe!
Smacznego!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2016/01/surowka-z-kapusty-pekinskiej-do-obiadu.html