Wykonanie


Analizując statystyki bloga za ubiegły rok, okazało się, że przede wszystkim szukacie prostych przepisów, na codzienne i proste dania, nieskomplikowane. Dlatego postanowiłam, tą lukę na moim blogu wypełnić. Od czasu do czasu znajdziecie tutaj proste i sprawdzone przepisy na domowe obiady, proste ciasta i nieskomplikowane desery. Dzisiaj na pierwszy rzut idzie jedna z moich ulubionych surówek do obiadu. Surówka z
kapusty pekińskiej, z dodatkiem startej
marchwi,
jabłka i
mango. Proste i smaczne rozwiązanie na domowy obiad!SKŁADNIKI:- 1 mała
kapusta pekińska- 2
jabłka- 2 małe
marchewki- 1
mango średnie- 2 łyżki
majonezu + 4 łyżki
śmietany-
sól,
pieprzKapustę siekamy, przekładamy na sito i przelewamy obficie wrzątkiem. Ten zabieg spowoduje, że
kapusta nie będzie gorzka i nie będzie Was po niej bolał brzuszek ;-)
Kapustę oblewamy zimną
wodą z kranu. Będzie dzięki temu nadal chrupiąca.
Marchewki,
mango i
jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mango jeśli macie dość dojrzałe pokroicie w kosteczkę.Składniki mieszamy ze sobą w misce, z dodatkiem
śmietany i
majonezu, doprawiamy
solą i
pieprzem!

Gotowe!Smacznego!