Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość CzegoKotleciki cielęce 4 sztuk
szałwia liść 8 sztuk
oliwa z oliwek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
pomidory w puszce 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 sztuk
szynka wędzona 4 sztukWykonanie:
Mięsko z
cielęciny poddać obróbce wstępnej czyli wymyć, pousuwać nierówności, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posolić.Do każdego
mięska cielęcego dodać po plasterku
szynki, następnie zrolować, do roladek w środek bądź na zewnątrz,dodać listki
szałwii. W rondlu rozgrzać
olej, smażyć roladki około 15 minut, często obracając.
Pomidory dać do osobnego naczynia .
Cebulę i
czosnek obrać i pokroić dodać wszystko razem 5 minut, przed końcem smażenia.Uwagi:Kotleciki cielęce cienkieAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: