ßßß Cookit - przepis na Cielęce roladki z szałwią

Cielęce roladki z szałwią

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
Kotleciki cielęce 4 sztuk
szałwia liść 8 sztuk
oliwa z oliwek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
pomidory w puszce 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 sztuk
szynka wędzona 4 sztuk
Wykonanie:
Mięsko z cielęciny poddać obróbce wstępnej czyli wymyć, pousuwać nierówności, osuszyć papierowymi ręcznikami. Posolić.
Do każdego mięska cielęcego dodać po plasterku szynki, następnie zrolować, do roladek w środek bądź na zewnątrz,dodać listki szałwii. W rondlu rozgrzać olej, smażyć roladki około 15 minut, często obracając.Pomidory dać do osobnego naczynia . Cebulę i czosnek obrać i pokroić dodać wszystko razem 5 minut, przed końcem smażenia.
Uwagi:
Kotleciki cielęce cienkie
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3766/Cielece-roladki-z-szalwia