ßßß Cookit - przepis na Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z łososia 1,5 kilogramów
szpinak 150 gramów
mango 1 sztuk
ser feta 500 gramów
ciasto francuskie 1 sztuk
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zdjąć skórkę z łososia, wyciągnąć ości, a mięso pokroić na prostokąty. Każdy z nich przekroić w poprzek tak, by powstały 2 cienkie plastry. Na każdym położyć nadzienie: z blanszowane liście szpinaku, cienki plaster mango i plasterek fety. Złożyć ze sobą po dwa tak przygotowane plastry łososia nadzieniem do środka, delikatnie oprószyć sola oraz pieprzem. Każdy "pakiet" ułożyć na rombie ciasta francuskiego i zawinąć, tworząc kopertę. Stopionym masłem posmarować koperty lub rozmąconym jajkiem i piec w żaroodpornym naczyniu ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11411/Losos-w-ciescie-francuskim