Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
łososia 1,5 kilogramów
szpinak 150 gramów
mango 1 sztuk
ser feta 500 gramów
ciasto francuskie 1 sztuk
masło według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zdjąć skórkę z
łososia, wyciągnąć ości, a
mięso pokroić na prostokąty. Każdy z nich przekroić w poprzek tak, by powstały 2 cienkie plastry. Na każdym położyć nadzienie: z blanszowane liście
szpinaku, cienki plaster
mango i plasterek
fety. Złożyć ze sobą po dwa tak przygotowane plastry
łososia nadzieniem do środka, delikatnie oprószyć
sola oraz
pieprzem. Każdy "pakiet" ułożyć na rombie
ciasta francuskiego i zawinąć, tworząc kopertę. Stopionym
masłem posmarować koperty lub rozmąconym
jajkiem i piec w żaroodpornym naczyniu ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: