ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z łososia 1,5 kilogramówszpinak 150 gramówmango 1 sztukser feta 500 gramówciasto francuskie 1 sztukmasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zdjąć skórkę z łososia, wyciągnąć ości, a mięso pokroić na prostokąty. Każdy z nich przekroić w poprzek tak, by powstały 2 cienkie plastry. Na każdym położyć nadzienie: z blanszowane liście szpinaku, cienki plaster mango i plasterek fety. Złożyć ze sobą po dwa tak przygotowane plastry łososia nadzieniem do środka, delikatnie oprószyć sola oraz pieprzem. Każdy "pakiet" ułożyć na rombie ciasta francuskiego i zawinąć, tworząc kopertę. Stopionym masłem posmarować koperty lub rozmąconym jajkiem i piec w żaroodpornym naczyniu ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: