ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone wołowe 450 gramówsos pomidorowy 0,75 litrówSerek kremowy 900 gramówmozzarella 250 gramówser żółty ostry 120 gramówjajka 2 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowychsól 1 łyżek deserowychpieprz 0,25 łyżek deserowychpłatki lazani 12 sztuklistki bazylii według uznaniaWykonanie:Mięso rozgniatając łyżką, przesmażyć 5 minut. Dodać sos, mieszając, dusić 10 minut. Masę podzielić na 4 porcje. Ser kremowy wymieszać z połowa rozkruszonej mozzarelli, 3/4 startego żółtego sera, jajkami, posiekaną natką, solą oraz pieprzem. Na dnie żaroodpornego naczynia rozłożyć jedna porcje masy mięsnej. Na nich rozłożyć w poprzek formy 3 płaty lazanii, zostawiając wokół trochę miejsca. posmarować je 1/3 masy serowej, którą przykryć 1/4 sosu. W ten sam sposób ułożyć jeszcze dwie warstwy płatów, masy serowej i sosu. Na wierzchu ułożyć 3 ostatnie płaty lazanii, posmarować je pozostałym serem oraz reszta mozzarelli i żółtego sera. Odstawić na 30 minut, by płaty zmiękły. Przykryć folią aluminiową i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut. Posypać listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: