Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
makaron świderki 10 dekagramów
cebula 1 sztuk
kiełbasa cienka 5 dekagramów
pieczarki 10 dekagramów
ser żółty starty 3 łyżek stołowych
szczypiorek według uznania
sambal oelek 1 szczypta
olej 2 łyżek stołowychWykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić , zeszklić na
oleju, dodać pokrojoną w półplasterki
kiełbasę. Chwilę podsmażyć, dodać pokrojone w plasterki
pieczarki. Dusić kilka minut, posolić, podlać
wodą i jeszcze trochę podusić. Doprawić do smaku sambal oelkiem lub ulubionymi przyprawami. Dodać
makaron. Posypać
startym serem i
szczypiorkiem,Uwagi:Bardzo łatwe i szybkie danieAutor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30dobre, dosc ciezkie, ale dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: