ßßß Cookit - przepis na Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 30 gramów
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 2 łyżek stołowych
makaron według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
30 g grzybów to mniej więcej mała garstka drobnych grzybów lub 5 grzybów dużych. Wymyć je wyczyścić i zalać zimną wodą, pozostawić na noc w wodzie.
Na drugi dzień w tej samej wodzie gotować. Gdy zmiękną, kilka grzybów pokroić w paseczki. Pokrojone grzybki włożyć do wywaru i zagotować z posiekaną cebulą. Wlać tyle wody, żeby było ok. 1,5 l zupy. Przyprawić solą i pieprzem. Poprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Podawać zupę np: z makaronem lub kluseczkami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3685/Zupa-grzybowa