Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 30 gramów
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 2 łyżek stołowych
makaron według uznania
śmietana 2 łyżek stołowychWykonanie:30 g
grzybów to mniej więcej mała garstka drobnych
grzybów lub 5
grzybów dużych. Wymyć je wyczyścić i zalać zimną
wodą, pozostawić na noc w wodzie.Na drugi dzień w tej samej wodzie gotować. Gdy zmiękną, kilka
grzybów pokroić w paseczki. Pokrojone
grzybki włożyć do
wywaru i zagotować z posiekaną
cebulą. Wlać tyle
wody, żeby było ok. 1,5 l zupy. Przyprawić
solą i
pieprzem. Poprawić
mąką rozmieszaną ze
śmietaną. Podawać zupę np: z
makaronem lub kluseczkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: