Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 10 sztuk
pieczarki 20 dekagramów
ser żółty 10 dekagramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczyptaWykonanie:
Ziemniaki umyć,ugotować w mundurkach,przestudzić obrać.Przekroić na pół wydrążyć środek.
Pieczarki opłukać pokroić w kostkę.
Cebulę obrać posiekać.Rozgrzać tłuszcz na patelni dusić na nim
pieczarki i
cebulę.
Ser zetrzeć na tarce.Miąższ ziemniaczany z środków
ziemniaków połączyć z
pieczarkami i zemleć w maszynce.Przyprawić.Otrzymana masą wypełnić łódeczki z
ziemniaków posmarować
masłem posypać
serem.
Ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w piekarniku około 15 minut.Autor: agnesj77Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: