ßßß Cookit - przepis na Karp zapiekany w sosie grzybowym

Karp zapiekany w sosie grzybowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z karpia 800 gramów
sos grzybowy w proszku 1 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać śmietanę. Oczyszczoną cebulę i pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. oczyszczony filet pokroić na 4 porcje, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Następnie panierować w mące i smażyć na gorącym oleju, na rumiano z obu stron. W naczyniu do zapiekania ułożyć filety i pieczarki. Polać sosem grzybowym. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5352/Karp-zapiekany-w-sosie-grzybowym