Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
karpia 800 gramów
sos grzybowy w proszku 1 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać
śmietanę. Oczyszczoną
cebulę i
pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na
maśle. oczyszczony filet pokroić na 4 porcje, skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
solą i
pieprzem. Następnie panierować w
mące i smażyć na gorącym
oleju, na rumiano z obu stron. W naczyniu do zapiekania ułożyć filety i
pieczarki. Polać
sosem grzybowym. Zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: