ßßß Cookit - przepis na Karp w winogronach

Karp w winogronach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
winogrona zielone 200 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Karpia sprawić, usunąć ości, opłukać i pokroić na dzwonka. Każdy kawałek posolić, oprószyć mąką i usmażyć z obu stron na 2 łyżkach oleju. Po wyjęciu ryby, na tym samum oleju podsmażyć posiekany drobno czosnek.
Z winogron usunąć pestki. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać winogrona, czosnek i lekko posolić. Zalać winem i pokropić resztą oleju. Zapiekać 20 minut w 220 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4579/Karp-w-winogronach