Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
winogrona zielone 200 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Karpia sprawić, usunąć ości, opłukać i pokroić na dzwonka. Każdy kawałek posolić, oprószyć
mąką i usmażyć z obu stron na 2 łyżkach
oleju. Po wyjęciu
ryby, na tym samum
oleju podsmażyć posiekany drobno
czosnek.Z
winogron usunąć pestki.
Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać
winogrona,
czosnek i lekko posolić. Zalać
winem i pokropić resztą
oleju. Zapiekać 20 minut w 220 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: