ßßß Cookit - przepis na Imbirowe polędwiczki z grzybami

Imbirowe polędwiczki z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 0,5 kilogramów
sos sojowy 3 łyżek stołowych
ocet ryżowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
imbir tarty 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
cebula czerwona 1 sztuk
grzyby mrożone 200 gramów
sól według uznania
Wykonanie:
Sos sojowy, ocet i cukier włożyć do słoiczka, zakręcić i potrząsać. Tak otrzymaną marynatą polać pokrojone w plastry polędwiczki i odstawić na godzinę. Oba oleje rozgrzać na patelni. Na tłuszcz włożyć imbir i czosnek, podsmażyć mieszając przez ok. 45s, dodać mięso wraz z marynatą. Smażyć 2 minuty, aż mięso zbrązowieje, włożyć pokrojoną na piórka cebulę oraz rozmrożone grzyby. Smażyć razem 5 minut, mieszając doprawić solą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Wigilia
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-21
raczej chińska niż polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5339/Imbirowe-poledwiczki-z-grzybami