Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 0,5 kilogramów
sos sojowy 3 łyżek stołowych
ocet ryżowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
imbir tarty 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
cebula czerwona 1 sztuk
grzyby mrożone 200 gramów
sól według uznaniaWykonanie:
Sos sojowy,
ocet i
cukier włożyć do słoiczka, zakręcić i potrząsać. Tak otrzymaną marynatą polać pokrojone w plastry
polędwiczki i odstawić na godzinę. Oba
oleje rozgrzać na patelni. Na tłuszcz włożyć
imbir i
czosnek, podsmażyć mieszając przez ok. 45s, dodać
mięso wraz z marynatą. Smażyć 2 minuty, aż
mięso zbrązowieje, włożyć pokrojoną na piórka
cebulę oraz rozmrożone
grzyby. Smażyć razem 5 minut, mieszając doprawić
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-21raczej chińska niż polskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: