ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 0,5 kilogramówsos sojowy 3 łyżek stołowychocet ryżowy 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowycholej 2 łyżek stołowycholej sezamowy 2 łyżek stołowychimbir tarty 2 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkicebula czerwona 1 sztukgrzyby mrożone 200 gramówsól według uznaniaWykonanie:Sos sojowy, ocet i cukier włożyć do słoiczka, zakręcić i potrząsać. Tak otrzymaną marynatą polać pokrojone w plastry polędwiczki i odstawić na godzinę. Oba oleje rozgrzać na patelni. Na tłuszcz włożyć imbir i czosnek, podsmażyć mieszając przez ok. 45s, dodać mięso wraz z marynatą. Smażyć 2 minuty, aż mięso zbrązowieje, włożyć pokrojoną na piórka cebulę oraz rozmrożone grzyby. Smażyć razem 5 minut, mieszając doprawić solą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-21raczej chińska niż polskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: