ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażan 400 gramówmakaron rurki 350 gramówpomidory konserwowe 1 puszkacukinia 200 gramówczosnek 2 ząbkiser żółty 50 gramówoliwa według uznaniabazylia - listki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego bakłażana pokroić w plastry, oprószyć solą i po 30 minutach - opłukać, osuszyć i obsmazyć na rozgrzanej oliwie. Umytą, osuszoną cukinię również pokroić w plastry i obsmażyć na oliwie. Do rondla przełożyć bakłażany o raz cukinię, dodać rozdrobniony czosnek, wlać pomidory wraz z zalewą, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem i gotować 10 minut, bez przykrycia. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Połowę przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykryć przygotowanymi warzywami oraz listkami bazylii, a na nich rozłożyć resztę makaronu, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 25 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: