ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosznycle wieprzowe 4 sztukczosnek 5 ząbkisól 1 szczyptasos sojowy 4 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychzioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniaparmezan 3 łyżek stołowychpomarańcze 1 sztukWykonanie:Umyte, osuszone sznycle lekko rozbić.Marynata: oczyszczony czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z sosem sojowym, oliwą, ziołami prowansalskimi oraz grubo zmielonym pieprzem.Marynatą posmarować kotlety i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce (w tym czasie kilka razy mięso obrócić).Wyjęte z marynaty sznycle ułożyć na tackach do grillowania i piec ok. 30 minut, często skrapiając pozostałą marynatą. Po 15 minutach mięso obrócić i ponownie skropić marynata. Pod koniec pieczenia mięso posypać startym parmezanem, a tuż przed podaniem udekorować plasterkami pomarańczy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: